Fie & Thomas

Fie og Thomas sagde JA til hinanden en skøn februardag i Aarhus. En smuk foraarsdag hvor de blev viet på rådhuset og holdte senere hen deres kærlighedsfest, i Auktionshuset i Mejlgade, Aarhus. Et fantastisk sted, med masser af sjæl og historie og et rum med højt til loftet og balkon rundt langs væggene.

 

Blomsterne og udsmykningen

Ønsket var spirerende forår og ranunkler. Og masser af ranunkler det blev! -Sammen med lækre tulipaner, franske anemoner og forskellige blomsterløg, som Narcisser Bridal Queen og Fritillaria. For at skabe noget kontrast og modspil til de smukke, fine blomster, blev der ned gennem bordene dekoreret med hyldegrene, der med deres grovhed, bevægelse og lav aflejringer, gav en struktur og fremhævede blomsterne. Fritillariaerne blev plantet i glasskåle, med stykker af forskellige kogler omkring løgene, for at bidrage til følelsen af forår og planter der skyder op gennem skovbunden. Der var fokus på de små detaljer, således at når man som gæst sad ved bordene, kunne se udsmykningen "udvikle sig", når man tog sig tid til at sudere den.

 

På balkonen blev der afholdt reception. Her var bordene pyntet efter samme udgangspunkt, -det spirende forår. Der var lavet forskellige installationer på de høje cafeborde, således man som gæst kunne bevæge sig rundt og få en ny oplevelse, alt efter hvilket bord man stod ved. Narcissen Bridal Queen og Hyasinter, blev kun brugt ved receptionsbordene og ikke ved middagsbordene, af den simple grund, at de dufter kraftigt. De er utroligt smukke og symbolisere så fint foråret, men med deres duft kan der være en risiko for, at de forstyrrer gæsternes sanseindtryk af maden. Derfor pynter jeg som udgangspunkt aldrig med stærkt duftene blomster, hvor middagen skal spises. Også Fritillaria og tulipaner blev brugt til receptionen.

 

Brudebuketten

Som brudebuket fik Fie en smuk håndbundet buket med en "dryppende" form. Den havde et organisk omrids, hvor materialerne havde lov til at have deres naturlige bevægelse. Farverne matchede Fies stiletter og om håndtaget blev der viklet et bredt hvidt satinbånd. Da Fie's yndlingsblomst er ranunkel, var denne hovedblomsten i buketten. Derudover blev der blandt andet brugt tulipaner og franske anemoner. Som detalje havde jeg om morgen for deres store dage, et Facetime møde med gommen, som her udvalgte en specifik blomst til Fie. Den blev placeret i toppen af buketten, så Fie kunne se den under deres vielse. En detalje der mundtlig blev overleveret til bruden ved overrækkelsen af hendes buket, kort tid før vielsen, og som gav en tåre i øjenkrogen. Til brystbuketterne blev der brugt en mindre ranunkel, efeublade, efeu frøstande og benved.

 

Som altid blev brudebuket og brystbuketter afleveret personligt, således at jeg sikrer mig at brud og gom har ro, og ved hvordan det er tiltænkt at skulle bæres.

 

En stor tak skal lyde til Fie og Thomas, for at jeg fik lov til at bidrage med at gøre deres store dag og deres smukke foraarsbryllup, helt speciel.

Drømmer du også om et romantisk forårsbryllup?